Zamówienia: 667 778 916 lub 607 815 071 agabagietka3@gmail.com

Nasze Zboża

Zboża w Naszych Wypiekach

Krzyca

Krzyca stanowi odmianę żyta występującą też pod innym nazwami jak żyto świętojańskie lub żyto leśne. Jest świetnym żródłem węglowodanów, błonnika, witaminy z grupy B i witaminy z grupy E oraz bardzo bogate w minerały cynk, magnez,potas i wapń. Wspomaga diety redukcyjne np. przy spalaniu tkanki tłuszczowej, obniża ryzyko występowania chorób układu krążenia,wzmacnia mięśnie dzięki zawartości potasu,chroni organizm przed działaniem wolnych rodników dzięki zawartości witaminy E.

Mąka Kasztanowa

Mąka kasztanowa uzyskiwana jest z kasztana jadalnego. Jest ceniona ze względu na swoje właściwości zdrowotne i wartości odżywcze. Zawiera wysokiej jakości białko ,węglowodany , jedno i wielonasycone kwasy tłuszczowe, błonnik. Jest doskonałym żródłem minerałów miedzi, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i witaminy B6. Obniża poziom złego cholesterolu we krwi. Zmniejsza występowanie chorób układu sercowo naczyniowego.
Obniża ciśnienie krwi. Zapobiega anemii. Wpływa pozytywnie na budowę i metabolizm kości. Zwiększa odporność organizmu. Chroni przed działaniem wolnych rodników.

Mąka z Konopii

Mąka z konopi jest uzyskiwana ze zmielonych ziaren konopi siewnej. Przez co posiada wszystkie właściwości którymi charakteryzuje się ta roślina. Jest bogatym żródłem cennych dla organizmu człowieka witamin i minerałów , witaminy z grupy B, witamin E, kwasów omega 3 i omega 6, wapnia, potasu, fosforu i żelaza. Wspomaga leczenie cukrzycy. Zwiększa wytrzymałość organizmu na wysiłek fizyczny. Obniża zły cholesterol we krwi. Wspomaga diety redukujące np. odchudzanie Pomaga w stanach zaparcia. Chroni układ krążenia.

Samopsza

Samopsza – pszenica o lekko żółtej barwie która wynika z dużej zawartości karotenoidów. Jest jedną z najstarszych uprawianych form pszenicy . Po raz pierwszy udomowiono ją ok 10.000 lat przed naszą erą na terenach dzisiejszej południowo – wschodniej Turcji. Obecnie na Polskim rynku znalezienie produktów z samopszy to nie lada wyzwanie. Samopsza jest doskonałym zródłem białka ponad 50% więcej posiada go od zwykłej pszenicy, dostarcza nam witamina A ( 30% więcej niż pszenica zwyczajna ) związki z grupy witamin B. Stanowi bardzo duże bogactwo minerałów,
cynku, fosforu,magnezu,potasu,manganu,żelaza i mnóstwo karotenoidów, które chronią nas przed przedwczesnym starzeniem i nowotworami. Zawiera też bardzo duże ilości kwasów tłuszczowych z czego 80% to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.Regularne spożywanie chroni nasz wzrok, poprawia elastyczność skóry,poprawia wygląd włosów i paznokci. Zmniejsza ryzyko chorób układu krwionośnego.

Płaskurka

Płaskurka czyli starsza siostra orkiszu jest gatunkiem pszenicy który w naszym kraju nadal stanowi rarytas. Jako pierwsi jej wartości poznali ok. 10.000 lat przed naszą erą ludy z Mezopotami obecnej Syrii , Palestyny i Egiptu.Stanowi ono jedno z pierwszych uprawianych zbóż przez człowieka.
Niskokaloryczne i pełne składników odżywczych ziarno płaskurki kryje w sobie duże ilości antyoksydantów i popiołu w skład którego wchodzą minerały : żelazo , fosfor,cynk , magnez, wapń, błonnik, luteina , alfa i beta karoten i b-glukanów. Zawiera szereg witamin z grupy A, i B ( B1,B2,B3 )dużą ilość białka które poprawia trawienie i podnosi odporność. Posiada też w swoim składzie tak zwany bezpieczny gluten. Jednakże składnik ten prawdopodobnie nie jest toksyczny dla osób z celiakią. Są w tym kierunku nadal prowadzone badania. Posiada też duże ilości beta karotenu , 4 krotnie więcej niż pszenica zwyczajna. Chroni przed powstawaniem wolnych rodników dzięki temu komórki są chronione przed uszkodzeniami, nowotworami oraz chorobami serca. Zapobiega również alergii, migrenie i dodaje nam energii.

W każdą niedzielę jesteśmy w Bydgoszczy na frymarku na ul.Gdańskiej 8 od godz. 10 do 14.

Kontakt:

tel: 667778916 | 607815071
email: agabagietka3@gmail.com

Aga Bagietka P.W.A.R.

Agnieszka Kotowska
Więckowice, ul. Wierzbowa 6
62-070 Dopiewo (Wielkopolska)

Facebook | YouTube

Warunki Dostawy
Pieczywo dostarczamy od wtorku do piątku.

Zamówienia przyjmujemy dzień wcześniej do godziny 09:30.

​Na przykład zamawiamy w poniedziałek do 09:30 i pieczywo dostarczane jest do Państwa we wtorek w godzinach 8:00 - 15:00.

Pieczywo dostarczamy do: domu, pracy, sklepu lub miejsca przez Państwa wyznaczonego.

​Wysyłamy nasze produkty na terenie całej Polski za pośrednictwem firm kurierskich oraz poczty.

Za wysyłkę do 150 zł koszty pokrywa zamawiający. Powyżej 150 zł koszty pokrywa Piekarnia Aga Bagietka.

Zostaw Nam Swój Numer Telefonu
Oddzwonimy Tak Szybko Jak To Będzie Możliwe