Zamówienia: 667 778 916 lub 607 815 071 agabagietka3@gmail.com

Piekarnia Ekologiczna Rokietnica

Od 2016

Menu

Nasze Wypieki Bio

W naszej ofercie znajdą Państwo szeroką gamę produktów ekologicznych na składnikach bio. Nasze pieczywa są robione tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach bez użycia konserwantów czy też środków spulchniających. W naszej placówce w Rokietnicy kupią Państwo również zdrowe ciasta wypiekane na organicznych składnikach. Ciasta pieczemy również na zamówienie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Bułki i Chałki

Zobacz naszą ofertę Rokietnickich ekologicznych wypieków

Pieczywa Bio

W ofercie szeroka gama chlebów na mąkach bio i zakwasie.

Mufinki

Naszymi ciastami i ciastkami zajadają się nie tylko poznaniacy. Nasze produkty kupisz w różnych miastach na terenie całej Polski.

Precle

Ciastka Oriszowe

Chleb Kasztanowy

Bagietki

Sklep Dzika Łąka -Delikatesy Blisko Natury Obornicka 1b 62-090 Rokietnica

Zamów Online

Aby złożyć zamówienie online zapraszamy do zapoznania się z naszymi pieczywami bio oraz wypiekami ekologicznymi a następnie kliknięcia zakładki „kontakt” w celu złozenia zamówienia.
Knedle z truskawkami mrożonymi Składniki 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 jajo 6-7 łyżek mąki ziemniaczanej 1-2 łyżki mąki uniwersalnej odrobina soli truskawki mrożone (nie rozmrażać). Knedle z truskawkami przypadną do gustu całej twojej rodzinie. Zrób dla nich coś świeżego i niecodziennego. Ziemniaki przepuszczamy przez specjalną praskę do ziemniaków lub mielimy w maszynce, muszą być ostudzone. Dodać pozostałych składników i uformować gładkie ciasto. Wyrobić z niego wałek, który później tniemy na kawałki. Tak przygotowane kawałki ciasta rozwałkować lub spłaszczyć za pomocą ręki. W środku umieszczamy truskawki, cukrujemy i formujemy kule. Gotujemy w lekko posolonej wrzącej wodzie. Jeżeli knedle wypłyną na górę, to gotować jeszcze przez chwilę. Wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej, przepłukać zimną wodą. Knedle podajemy oblane pocukrowaną śmietaną lub jogurtem niskotłuszczowym. — Placek pleśniak z truskawkami Składniki 3 szklanki mąki (najlepsza krupczatka) 1 kostka masła 1.5 szklanki cukru pudru 3 jaja (osobno białka i żółtka) około 750g truskawek, odszypułkowanych, umytych szczypta soli Placek pleśniak z truskawkami jest znany pewnie większości z was. Mimo swojej nazwy jest on niesamowicie pyszny. 1. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier puder, masło i miksować mikserem. Jeśli już powstanie drobna kruszonka, dodać żółtka. Wyrabiać ciasto ręcznie. Gdy będzie za bardzo suche, dodać 1-2 łyżki kwaśnej śmietany, zawinąć w folię, wstawić na około 2 godziny do zamrażalnika. 2. Wyciągnąć schłodzone ciasto, 1/5 schować z powrotem do chłodziarki, a resztę ciasta rozwałkować, wyłożyć na spodzie dużej blachy i od razu wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy do ze złocenia przez około 20 minut. 3. Wyjąć ciasto, odstawić do wystygnięcia. Na cieście ułożyć truskawki, przykryć ubitą na sztywno pianą z białek i posypać startym na tarce pozostałym ciastem. 4. Umieścić ponownie w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni i piec do zarumienienia się wierzchu ciasta i piany z białek.