Piekarnia Ekologiczna Mosina
Od 2016
Menu
Nasze Wypieki Bio
W naszej ofercie znajdą Państwo szeroką gamę produktów ekologicznych na składnikach bio. Nasze pieczywa są robione tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach bez użycia konserwantów czy też środków spulchniających. W naszej placówce w Mosinie kupią Państwo również zdrowe ciasta wypiekane na organicznych składnikach. Ciasta pieczemy również na zamówienie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Bułki i Chałki
Zobacz naszą ofertę Mosińskich ekologicznych wypieków
Pieczywa Bio
Mufinki
Precle
Ciastka Oriszowe
Chleb Kasztanowy
Bagietki
Zamów Online
Aby złożyć zamówienie online zapraszamy do zapoznania się z naszymi pieczywami bio oraz wypiekami ekologicznymi a następnie kliknięcia zakładki “kontakt” w celu złozenia zamówienia.Truskawki Pierprzowe
Składniki
4 szklanki truskawek drobno pokrojonych
3 łyżki masła
4 łyżki brązowego cukru
¼ szklanki sznapsa truskawkowego
½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
4 porcje lodów waniliowych
Truskawki pieprzowe to świetny deser z truskawkami. Chcesz spróbować czegoś nowego? To będzie właśnie to, czego szukasz.
W małym garnku rozgrzej masło, dodaj cukier i skarmelizuj go. Uważaj aby nie przypalić.
Dodaj truskawki i podgrzać.
Dodaj sznaps i ostrożnie zapal.
Posyp świeżo zmielonym pieprzem i połóż na każdą porcję lodów waniliowych. Podawaj od razu po przygotowaniu.
—
Placek z truskawkami i kruszonką
Składniki
2 jajka
1 margaryna do pieczenia
2 żółtka
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
400g mąki uniwersalnej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropli ekstraktu waniliowego
400g truskawek, odszypułkowanych, umytych
Kruszonka:
185g mąki
100g białego cukru
100g masła
1 cukier waniliowy
Placek z truskawkami to wyśmienity deser na poobiedni podwieczorek. Zwłaszcza jeśli zjemy go, gdy nie ostygł jeszcze ostatecznie. Niebo w gębie.
1. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
2. Utrzeć jajka z cukrem zwykłym i waniliowym oraz z margaryną. Dodawać stopniowo wymieszaną mąkę uniwersalną z proszkiem do pieczenia, dodać aromat waniliowy. Odstawić.
3. Truskawki umyć, pokroić na połówki. Formę o wymiarach ok. 20×40 cm, wysmarować margaryną i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia.
4. Do kruszonki: margarynę rozpuścić w rondelku.
5. Suche składnik połączyć, zalać gorącą margaryną i dokładnie wymieszać. Odstawić.
6. Do formy przełożyć ciasto. Ułożyć pokrojone truskawki. Posyp kruszonką i piecz przez około 30- 40 minut.