Zamówienia: 667 778 916 lub 607 815 071 agabagietka3@gmail.com

Piekarnia Ekologiczna Mosina

Od 2016

Menu

Nasze Wypieki Bio

W naszej ofercie znajdą Państwo szeroką gamę produktów ekologicznych na składnikach bio. Nasze pieczywa są robione tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach bez użycia konserwantów czy też środków spulchniających. W naszej placówce w Mosinie kupią Państwo również zdrowe ciasta wypiekane na organicznych składnikach. Ciasta pieczemy również na zamówienie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Bułki i Chałki

Zobacz naszą ofertę Mosińskich ekologicznych wypieków

Pieczywa Bio

W ofercie szeroka gama chlebów na mąkach bio i zakwasie.

Mufinki

Naszymi ciastami i ciastkami zajadają się nie tylko poznaniacy. Nasze produkty kupisz w różnych miastach na terenie całej Polski.

Precle

Ciastka Oriszowe

Chleb Kasztanowy

Bagietki

Sklep Gzik Poznańska 2 62-050 Mosina

Zamów Online

Aby złożyć zamówienie online zapraszamy do zapoznania się z naszymi pieczywami bio oraz wypiekami ekologicznymi a następnie kliknięcia zakładki “kontakt” w celu złozenia zamówienia.

Truskawki Pierprzowe

Składniki

4 szklanki truskawek drobno pokrojonych
3 łyżki masła
4 łyżki brązowego cukru
¼ szklanki sznapsa truskawkowego
½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
4 porcje lodów waniliowych

Truskawki pieprzowe to świetny deser z truskawkami. Chcesz spróbować czegoś nowego? To będzie właśnie to, czego szukasz.

W małym garnku rozgrzej masło, dodaj cukier i skarmelizuj go. Uważaj aby nie przypalić.
Dodaj truskawki i podgrzać.
Dodaj sznaps i ostrożnie zapal.
Posyp świeżo zmielonym pieprzem i połóż na każdą porcję lodów waniliowych. Podawaj od razu po przygotowaniu.


Placek z truskawkami i kruszonką
Składniki

2 jajka
1 margaryna do pieczenia
2 żółtka
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
400g mąki uniwersalnej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropli ekstraktu waniliowego
400g truskawek, odszypułkowanych, umytych

Kruszonka:

185g mąki
100g białego cukru
100g masła
1 cukier waniliowy

Placek z truskawkami to wyśmienity deser na poobiedni podwieczorek. Zwłaszcza jeśli zjemy go, gdy nie ostygł jeszcze ostatecznie. Niebo w gębie.

1. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
2. Utrzeć jajka z cukrem zwykłym i waniliowym oraz z margaryną. Dodawać stopniowo wymieszaną mąkę uniwersalną z proszkiem do pieczenia, dodać aromat waniliowy. Odstawić.
3. Truskawki umyć, pokroić na połówki. Formę o wymiarach ok. 20×40 cm, wysmarować margaryną i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia.
4. Do kruszonki: margarynę rozpuścić w rondelku.
5. Suche składnik połączyć, zalać gorącą margaryną i dokładnie wymieszać. Odstawić.
6. Do formy przełożyć ciasto. Ułożyć pokrojone truskawki. Posyp kruszonką i piecz przez około 30- 40 minut.